In onderstaande tabel is terug te vinden van welk materiaal, welke productie methoden, waar het product of materiaal is ingekocht en de kosten van het dropsysteem te zien.
Onder de tabel is een toelichting gegeven bij de materiaal en productie keuzes.
Totaal | 700 gram |
In bovenstaande tabel is te zien dat de totale kosten van het dropsysteem 100 euro en 700 gram aan gewicht.
Pin:
Ik heb gekozen om de pinnen in het systeem van aluminium te maken. Dit heb ik gedaan omdat de pinnen makkelijk uit het systeem gehaald kunnen worden omdat ze slechts door buiging aan het servo verloopstuk geassembleerd zitten. Ook roest het niet wanneer het in aanraking komt met zeewater
Servo verloopstuk:
Het servo verloopstuk heb ik ook van aluminium ingekocht, ook omdat dit onderdeel weer makkelijk van de servo af gehaald kan worden om te worden gerecycled.
Naast het feit dat het onderdeel gerecycled kan worden heb ik ook voor aluminium gekozen omdat het licht is, sterk en niet roest. Dit is natuurlijk belangrijk als het in contact kan komen met zeewater.
Dop:
De dop is gemaakt van PVC en is ingekocht. De dop is de meest simpele versie van een afsluiting die er is, wat handig is in het assemblage proces, dit kost minder tijd. Ook is voor PVC gekozen omdat het goed tegen zeewater bestand is en goedkoop is.
Ook dit onderdeel is gemakkelijk te verwijderen van het dropsysteem en kan makkelijk gerecycled worden.
Servohouder:
De servohouder wordt 3D geprint. Hiervoor heb ik gekozen omdat zo de houder licht blijft en gemakkelijk aan het magazijn gelijmd kan worden. Ook heb ik hiervoor gekozen omdat 3D printen voor kleine producties goedkoper is dan bijvoorbeeld spuitgieten.
Ook is weer het voordeel dat Polyamide bestand is tegen water.
Servo:
In het dropsysteem zit een 180 graden servo die 3.2 kg aan gewicht kan verplaatsen. Ik heb gekozen voor deze servo aan de hand van de berekeningen die ik eerder heb gemaakt om te controleren of 3.2kg aan verplaatsing wel genoeg was. Dit klopte, dus heb ik gekozen voor de goedkoopste servo om het systeem zo goedkoop mogelijk te houden.
Magazijn:
Het magazijn heb ik van doorzichtig PVC gemaakt. Dit omdat er dan makkelijk gezien kan worden of er nog voedsel in het magazijn zit, en dus bijgevuld kan worden. De PVC buis heb ik gekozen omdat het sterk is en makkelijk te bewerken. Omdat het makkelijk te bewerken is, zijn er automatisch minder bewerkingskosten en is het systeem dus aantrekkelijker voor de consument.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten